Вівторок, 30.04.2024, 09:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Бучацький ЦДЮТ "Сузір'я"
    Головна » 2016 » Грудень » 21 » Творчі майстерні педагогів - позашкільників
    16:31
    Творчі майстерні педагогів - позашкільників

     

                                                                                                      

    01 грудня в Бучацькому ЦДЮТ «Сузір’я» відбувся семінар – практикум керівників гуртків позашкільних закладів. Педагоги – позашкільники обмінювалися досвідом роботи з питання розвитку життєвої компетентності особистості та її підготовки до успіху в умовах сучасного позашкільного закладу.

     Позашкільна діяльність сьогодні розглядається як важливий фактор найповнішого розкриття здібностей школярів та розв'язання різноманітних освітніх проблем, створення цілісної системи пошуку та виховання творчо обдарованої особистості.

               Тобто, саме такі позашкільні заклади,як наші, найдієвіше впливають на безперервне і свідоме духовне вдосконалення і самовизначення дітей. Саме в умовах позашкільної діяльності створено ефективне середовище для розкриття компетентностей учасників навчально-виховного процесу для самореалізації особистості в соціумі та творчої діяльності у професійній самовизначеності. З цією метою в ЦДЮТ «Сузір’я» створено ряд проектів, які дають можливість активізувати пізнавальну діяльність вихованців, використовуючи проблемне навчання, пошукові методи навчання тощо.

            Таким чином, час вимагає від нас, педагогів, подивитися на тих, кого ми вчимо, не через окуляри напрямку своєї педагогічної діяльності, а з позицій психології, педагогіки, методики та фізіології, і тоді ми, мабуть, зуміємо відповісти на запитання, як же потрібно навчати, виховувати, щоб справді «не втратити» здібності юної особистості, щоб дійсно дієво допомогти їй самоствердитися як творчій особистості, як людині, як професіоналу ХХІ століття.

    В практичній частині семінару увазі присутніх керівник гуртка – методист Кравчук Л.В. представила електронну презентацію з  власного досвіду роботи «Я – педагог - дослідник». Усно презентувала свою роботу керівник гуртків образотворчого мистецтва Сидорак Н.М.,яка ознайомила учасників семінару з творчим світом своїх вихованців та запропонувала переглянути особисту виставку Тетяни Габуди, однієї з найталановитіших її вихованок. Майстер - класи з виготовлення сувенірів – оберегів руками дітей для воїнів АТО продемонстрували керівники гуртків Кубишин М.М.,Ліскович Н.І., Леськів Н.Б..

    Силами педагогів та вихованців ЦДЮТ «Сузір’я» був підготовлений виховний захід «Героям слава!» вписано у серці», метою якого було вшанування пам’яті Героїв Майдану, бойових подвигів новітніх захисників Вітчизни - воїнів АТО, виховання в учнівської молоді почуття патріотизму, національної свідомості, любові до України.

    Підсумок роботи підвела методист РКМК відділу освіти Бучацької райдержадміністрації Тимошів С.Я., яка відмітила, що розмаїття роботи за інтересами дає можливість задовольнити індивідуальні інтереси та нахили вихованців, створивши сприятливі умови для розвитку здібностей і обдарувань дітей, формування творчої особистості.

    Отже, головною метою педагогів позашкільних закладів є – створення умов для розвитку  обдарованих дітей.

     

     

     

    Переглядів: 180 | Додав: suzirjabuchach | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozЦДЮТ "Сузір'я" © 2024